ACNEWS

190 ezer forint: elefánttrágyából készül a különleges desszert

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
A luxus étterem fertőtlenített elefánt ürülékből készített desszertet, amit egyszerűen imádnak a vendégek, akik megkóstolják.
Hirdetés
Ad image

Egy sanghaji csúcskategóriás étterem „autentikus” esőerdei étkezési élményt kínált, amely feldolgozott elefánttrágyából készült ételeket tartalmaz.

A környezetbarát konyhájáról híres létesítményben olyan innovatív ételeket szolgálnak fel, mint a falevelek, a mézzel bevont jégkockák és a sterilizált, szárított elefántürülékből elkészített desszert.

A vendégeknek 3888 jüant (kb. 190 ezer forint) kell fizetniük a 15 fogásos, esőerdő témájú, pazar étkezésért, amely nem tartalmazza az italokat.

A két alapító – az egyik a kínai Blang etnikai csoportból, a másik Franciaországból – hét évet szentelt a Yunnan tartomány buja esőerdeinek kutatására, mielőtt „elhozták az esőerdőt” Sanghajba – írja a South China Morning Post.

Egy gasztro blogger részletesen beszámolt az élményeiről, kezdve az étkezési rituáléval, ahol a vendégek egy levelet szedtek le egyenesen egy cserepes növényről, szószba mártották, majd nyersen elfogyasztották. Az étkezés során a vendégeket szokatlan ételek sora várja. Az egyik ilyen ajánlathoz a vendégeknek mézet és virágport kell nyalogatniuk a jégkockákról.

Egy másik fogás egy tál „fekete ragacsot” mutatott be, amelyet aprólékosan úgy készítettek, hogy a bűzös szagáról hírhedt, parazita Rafflesia virág csípős illatát utánozza, miközben a pincér elmagyarázta, hogy ez a rothadó hús illatát idézi.

Az étkezés a csúcspontját az „Elefánttrágyába helyezett virágok” nevű lenyűgöző desszert éri el. Ez a fogás „kreatívan” ropogós morzsákat utánzó elefánttrágya alapot tartalmaz, amelyet gyógynövényparfüm, gyümölcslekvár, virágpor és mézes sorbet díszít.

Ahhoz, hogy teljesen elmerüljenek a „trágyadesszertben”, a vendégeket meghívják egy „desszert-túrára” egy lépcsőn felfelé, ahol kiválaszthatják az általuk preferált gyógynövényparfümöt és gyümölcslekvárt, hogy személyre szabják a kulináris élményt.

A növényi rostokban bővelkedő elefánttrágyát gyakran használják fel különböző termékekhez, többek között A4-es papír előállításához.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

NEKED AJÁNLJUK

Hirdetés
Ad image
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elindult az ACNews YouTube csatornája!

Mi vár rád a csatornánkon? Izgalmas, folyamatosan frissülő tartalmak, sztárinterjúk és aranyos kiskutyák!