ACNEWS

Az összes szabályt megszeged ezzel a gyilkos tésztával

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Gyorsan elkészíthető és olcsó: a világháló megőrül a spagetti all'Assassina-ért. Eláruljuk, miért - és hogyan készítheted el otthon.
Hirdetés
Ad image

Felejts el mindent, amit a tésztáról tudsz, mert a spagetti all’Assassina egészen másképp készül, mint a hagyományos tészta. A „megégetett” spagettit bemutató videók már több mint ötmillió megtekintést gyűjtöttek össze a TikTok-on.

A recept viszont egyáltalán nem új. Mint sok más hagyományos recept esetében, a spagetti all’Assassina pontos gyökerei sem teljesen tisztázottak, de állítólag az 1960-as években az apuliai Bari kikötővárosból származik.

Spaghetti all’Assassina azt jelenti, hogy „spagetti gyilkos módra”. A tésztát nem külön vízben, hanem a paradicsomszószban főzik meg és karamellizálják. Ez az elkészítési mód ropogósabbá és intenzívebb paradicsomízűvé teszi a spagettit.

De honnan származik a gyilkos elnevezés? Számos elmélet létezik. A legvalószínűbb azonban az, hogy egy apuliai szakács „meggyilkolta” a tésztáját, amikor véletlenül elégette, miközben egy gyönyörű nő vonta el a figyelmét.

https://www.tiktok.com/@the_pastaqueen/video/6954761719591783685?embed_source=121374463%2C121433650%2C121404358%2C121351166%2C121331973%2C120811592%2C120810756%3Bnull%3Bembed_blank&refer=embed&referer_url=www.heute.at%2Fs%2Fmit-dieser-killer-pasta-verstoesst-du-gegen-alle-regeln-120027880&referer_video_id=6954761719591783685

A lelkesedés oka azonban valószínűleg nem csak a készítés módja. Az étel olcsó, gyorsan elkészíthető, és tényleg megvan benne minden, ami ahhoz kell, hogy mindenki szeresse.

Így kell elkészíteni a gyilkos tésztát

Valószínűleg a legtöbb hozzávaló már megvan otthon ehhez az ételhez. Ehhez a recepthez elengedhetetlen egy nagy serpenyő, tapadásmentes bevonattal.

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 1 liter víz
  • 150 g paradicsompüré
  • 0,5 teáskanál só
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 0,5 teáskanál piros chilipaprika, apróra vágva
  • 350 ml leszűrt paradicsom
  • 300 g spagetti
  • só és bors
  • egy kis olívaolaj

Forraljunk fel egy kevés vizet és a paradicsompürét, sózzuk meg, majd főzzük kis lángon tíz percig. Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat. Néhány másodpercig pirítsuk meg a fokhagymát és a chilit. Öntsük fel a paradicsompürével, és főzzük két percig.

Tegyük a nyers spagettit a serpenyőbe, és ügyeljünk arra, hogy a szósz ellepje. Rotyogjon néhány percig keverés nélkül. Fordítsuk meg a tésztát egy fogóval, és süssük a másik oldalán, amíg megbarnul és karamellizálódik.

Ezután adjunk hozzá még egy kicsit a paradicsomos vízből. Amikor a paradicsomos víz elpárolgott, hagyjuk a tésztát rövid ideig pirulni, mielőtt még több paradicsomos vizet adnánk hozzá. Ismételjük a lépéseket, amíg a tészta al dente nem lesz.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

NEKED AJÁNLJUK

Hirdetés
Ad image
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elindult az ACNews YouTube csatornája!

Mi vár rád a csatornánkon? Izgalmas, folyamatosan frissülő tartalmak, sztárinterjúk és aranyos kiskutyák!