ACNEWS

Kérsz egy harit? Megtaláltuk az év receptjét

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Egészen elképesztő a magyar háziasszonyok találékonysága. Simán ötvözik a trópusi zamatokat, a magyar hagyományos ízekkel.
Hirdetés
Ad image

Van valami egészen fantasztikus azokban a receptekkel foglalkozó oldalakban, ahová bárki feltöltheti azt, hogy éppen mit főzött a családjának. Ilyen oldal a Cookpad is. Sajnos a legnagyobb előnye, egyben a legnagyobb hibája is. Hiszen ide TÉNYLEG bárki feltöltheti a receptjét.

Így került fel a következő étel is: roppanós leveles kifli véres hurkával és ananásszal töltve.

„Mi kell hozzá?” – kérdezné az ember a cím láttán. Nos, nem sok minden. 50 dkg leveles tészta, 30 dkg házi véres hurka, 1 konzerv enyhén cukrozott ananász és 1 darab tojás…

A levelestésztát kör alakúra kell nyújtani, majd háromszögekre vágni, hogy belekerüljön az előre megsütött véres hurkatöltelék, és a félbevágott ananászkarika. Ezután már csak fel kell sodorni kifli alakúra, lekenni némi tojással, és már mehet is be a 200 fokon 20 percre a sütőbe. Legalábbis a Törzsök Éva nevű felhasználó ezt írja.

„Elsőre bizarrnak hangzik, de csodásan passzol egymáshoz az édes és a sós töltelék. Saját készítésű hurkával készítettem. Nagyon finom lett” – írta receptjéhez a szakács.

Évának egyébként, egészen pontosan 1764 receptje van fent az oldalon. Szeret mindenféle állat májával bíbelődni, beletölteni dolgokba, de nem áll távol a tudományától a savanyított sertésnyelv, vagy a tyúkból készült gulyásleves elkészítése sem.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

NEKED AJÁNLJUK

Hirdetés
Ad image
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elindult az ACNews YouTube csatornája!

Mi vár rád a csatornánkon? Izgalmas, folyamatosan frissülő tartalmak, sztárinterjúk és aranyos kiskutyák!