ACNEWS

Világhírű szakemberek segítik a magyar szőlészeket, borászokat

Fotó: Tokaj Wine
Fotó: Tokaj Wine
Tudósokat, diákokat, oktatókat is várnak politika Tokaj-Hegyalján a háromnapos Tokaj Wine Congress rendezvényére.
Hirdetés
Ad image

Tizennégy ország borászati szakembereinek tudományos találkozóját rendezik Tokaj-Hegyalján október 27-től 30-áig.  A Tokaj Wine Congress rendezvényén világhírű szakemberek forradalmi tudást adnak át az érdeklődőknek. Olyat, amely holisztikus szemszögből korszerű,  hasznos és könnyen átültethető a gyakorlatba, és platformot teremts Tokaj egyedülálló szőlészeti és borászati ​​hagyományaihoz. A Tokaji Egyetem és a Debreceni Egyetem eseményén nemcsak előadásokkal, hanem tudományos és kulturális kirándulással várják a résztvevőket. A cél, hogy a résztvevők számára naprakész ismereteket kapjanak a szőlészet és borászat legújabb trendjeiről és eredményeiről. Amelyek gyakorlati alkalmazása hozzájárulhat a szektor fenntarthatóságához és versenyképességéhez.

Szó lesz a buborékos italok, a gyöngyöző és habzó borok, a pezsgőkészítés titkairól is Fotó: Tokaj Wine

Közösen keresik a megoldást

„Fontosnak tartjuk, hogy a kongresszuson olyan innovatív megoldásokról essen szó, amelyek választ adnak a szőlészetben és borászatban folyamatosan felmerülő kérdésekre. Sok probléma globális jelentőségű, melyekre a külföldi kollégákkal közösen keressük a megoldást” – nyilatkozta fogalmazott Prof. Dr. Kéri Szabolcs, a Tokaj-Hegyalja Egyetem rektora.. A kongresszus hat tematikus szekcióban tárgyalja a szőlészet és borászat aktuális kérdéseit tárgyalja. A környezeti és gazdasági fenntarthatóság, a hatékonyság javítása, a klímaváltozáshoz való alkalmazkodás, valamint a digitalizáció és robotika alkalmazhatósága a munkafolyamatokban kiemelt témaként szerepel a programban. A borászat területén a természetes édes borok készítésének új kutatási eredményei mellett szó lesz a buborékos italok, a gyöngyöző és habzó borok, valamint a pezsgőkészítés legfrissebb fejlesztési irányairól is.

Forradalmi tudást hoznak a szakemberek a tokaji borvidékre Fotó: Tokaj Wine

Mire jó a törköly és a szőlőmag

Emellett külön szekció foglalkozik majd a bor és az egészség kapcsolatával. De fontos téma lesz, hogy a melléktermékek – például a törköly és a szőlőmag – hogyan hasznosíthatók az egészségmegőrzésben. A kongresszus nemcsak a szakemberek számára nyitott, a nagyközönség is betekinthet a világ egyik legismertebb borvidékének mindennapjaiba is. A rendezvény egybeesik a szüreti időszakkal. Így különleges lehetőséget kínál arra, hogy az érdeklődők megismerjék ezt a munkafolyamatot is, valamint borkóstolókon, programokon vegyenek részt https://www.twc2024.com/.  A tizennégy országból érkező nemzetközi szakértők között olyan elismert intézmények képviselői is jelen lesznek, mint a bordeaux-i egyetem, érkeznek kutatók többek között Spanyolországból és Dél-Afrikából is.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

NEKED AJÁNLJUK

Hirdetés
Ad image
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elindult az ACNews YouTube csatornája!

Mi vár rád a csatornánkon? Izgalmas, folyamatosan frissülő tartalmak, sztárinterjúk és aranyos kiskutyák!